JENLE

BLIV MEDLEM AF DANMARKS OG BLANDT EUROPAS STØRSTE LITTERATURSELSKABER - TRYK HER
VI ER GODT 2000 MEDLEMMER!!
VEDTÆGTER HENTES HER (Pdf).
SE BESTYRELSEN MM. HER!
Dato:
29-03-2017

Uge nummerr:
13
Søg her!!


FORRIGE SIDE

FORSIDE

JENLE

BESØG

BROCHURER

GL-ARRANGE.

NYHEDSMAIL

ÅRSTAL

FOREDRAG

SKOLETJENESTE

INFORMATION

FOTO-GOOGLE

DIVERSE

e-BUTIK

FOTOALBUM

LINK

SØG & SURF

KONTAKT


BESØG
10 - ARBEJDENDE VÆRKSTEDER

PLANEN FOR SOMMERSÆSONEN 2016:

PLAN OVER ARBEJDENDE VÆRKSTEDER
Stofuge 2. – 6. juli
Billeder 9. – 13. juli
Trædrejning & Træskæring 16. – 20. juli i samarbejde med Træmuseet i Oddense.
Smykker & Bogbinding 23. – 27. juli


Igennem rigtig mange år har man i Jenles Forsamlingshus kunnet opleve arbejdende værksteder. Værkstederne er en del af de over 50 aktiviteter, der er på Jenle sommersæsonen igennem.

De værksteder, der hvert år får plads i Forsamlingshuset, er nogle, som har relation til kunsthåndværkeren Nanna Aakjærs mange gøremål.

Nanna havde en fantastisk opvækst på en stor veldrevet gård "Store Døs" i Måbjerg ved Holstebro. Det var et stærkt grundtvigsk miljø, hvor faderen Andreas Jensen Krog (1815-87) var en af bevægelsens ledende skikkelser. Da faderen dør var Nanna kun 13 år. Moderen Maren Jensdatter Døes (1838-1919), der havde fået 15 børn, og hvor Nanna var nr. 14, besluttede, at hun ville sælge gården og flytte til København, hvor en del af hendes voksne børn boede. Fire var rejst til Amerika, hvor de havde fået sig godt etableret.

På den store gård havde faderen Andreas et stort træværksted, hvor Nanna hjalp faderen. I Jenles Museum har vi "den hvide stol", som Andreas havde lavet omkring ved 1880'erne, og som Nanna var meget glad for! Optagelser fra "Arbejdende værksteder" 2014.


Da Nanna og moderen rejste til København, ønskede Nanna at komme i snedkerlære. Det fik hun lov til! Hun var meget dygtig og blev sendt på tegnestue om aftenen. Herfra blev hun opfordret til at videreuddanne sig i Stokholm som billedskærer, hvilket tog 3 år. Hun var så dygtig, at hun fik et legat til et ophold i London på et af verdens fornemste håndværkerskoler. Opholdet i London gav hende et internationalt perspektiv, og indsigt i det politiske liv på det kvindepolitiske område, som hun senere anvendte. Hun fik også lært sprog så som engelsk og fransk.

Optagelser fra "Arbejdende værksteder" 2014.
Hjemvendt og veluddannet fra Stokholm og London fik hun plads på Det kgl. Porcelænsfabrik, hvor hun malede og formede porcelæn. Om aftenen var hun tilknyttet Richardt Sløjdskole, der var en filantropisk institution, og hvor hun uddannede fattige og handicappede elever i forskelligt kunsthåndværk. Her mødte hun mange dygtige danske kunsthåndværkere og knyttede livslange venskaber. Det var bl.a. her hun lærte bogbinderkunsten, smykkefremstillingen, læderarbejde osv.
Det er hele den tradition fra Nanna vi i juli måned prøver at præsentere gennem godt 30 frivilliges arbejde.
02. Hvordan finder man vej?

08 - Handicappede på Jenle

09 - Fortællinger

10 - ARBEJDENDE VÆRKSTEDER

11 - SKOVKONEN

12 - NATUR OG KULTURLANDSKABDMI - vejrudsigten over Jenle
Webstedet ejes af Aakjærselskabet - Jenle, Jenlevej 6, 7870 Roslev, - CVR. 11030491
Bestil rundvisning, smørrebrød ol. for selskaber samt skoler - helst på hjemmesiden her Eller på 24 26 00 25 eller telefonsvarer