Nanna Aakjær var en trofast støtte og kunstner

Gamle møbler blev istandsat, dekoreret med billedskæreri, og til sidst malet i varme farver. Alle større træflader bærer spor af hendes kunnen. Trapperum, vindueskarme og sprosser, bogreoler, bjælker osv. Fra de mindste prydgenstande til hele gavlbeklædninger på Jenles udlænger spænder hendes virkefelt.

Nanna Aakjær var en trofast støtte for Jeppe Aakjær. Dette gælder også Jenlefesterne, som Aakjær arrangerede hvert år indtil 1922 i samarbejde med de lokale socialdemokratiske foreninger. Efter 1922 og indtil den sidste Jenlefest i 1929 arrangerede Aakjær selv festerne. Disse fester samlede år efter år tusindtallige skarer på op til 8000 mennesker.


Efter Jenlefesterne var gården på det nærmeste besat af de private overnattende gæster, som talte mange prominente politikere, forfattere og kunstnere: Ove Rode, Stauning, Steincke, Andersen Nexø, Skjoldborg, Buchholtz, Bergstedt, Thøger Larsen, Louis Mølholm og Johannes Fønss.
Ikke mindre end 80 personer kunne indlogerede sig på Jenle før og efter festen. Thøger Larsen fik sengen i møllehatten, så han var nær ved stjernerne.
Blev gæsterne for længe på Jenle, cyklede Jeppe Aakjær i al hemmelighed til Landsarkivet i Viborg, hvor sønnen Svend Aakjær var landsarkivar. Engang imellem ringede han hjem til Nanna, og han cyklede først hjem til Jenle, når han havde vished for, at gæsterne havde forladt gården.Danmark kort om Nanna Aakjær.
Udsendelsen er produceret af Margaret Lindhardt på DR1 og sendt 16. august 2005 på P1.Lidt om Margaret Lindhardt:

Født i 1950. Seminarieuddannet lærer.
Efter en årrække i folkeskolen ansat i DR i 1981. Har været fast vært og tilrettelægger af Go’morgen P3 og P4-aften plus en lang række andre musikprogrammer. Har sideløbende produceret radio- og TV spots om alle typer af udsendelser - og lagt stemme til en mangfoldighed af programmer både på radio og TV. Har siden 1995 været vært og tilrettelægger af Giro 413. Laver desuden musikalske portrætter af kunstnere og sangskrivere - og skriver og fortæller historier om Danmark og danskerne i programserien Danmark kort på P1.