JENLE

Se foredrag på Foredrag
Dato:
17-01-2018

Uge nummerr:
3
Søg her!!


FORRIGE SIDE

FORSIDE


.
FOTOALBUM

LINK

SØG & SURF

KONTAKT

Link

Danmark 00-OMDENNE SIDE  (Åbner i nyt vindue)
Her kan du finde link til sider om Jeppe Aakjær.

Danmark 01-Aakjær - Forfatterportræt  (Åbner i nyt vindue)
Henrik Fibæk om Aakjær i Arkiv for dansk Litteratur

Danmark 04-Drachmann, Nexø, Skjoldborg, Aakjær m.fl  (Åbner i nyt vindue)
Det var på den tid, da han endnu boede på sin gård oppe I Jylland, og da forholdene til trods for hans tillid alligevel ikke lod til at ville forbedre sig foreløbig, havde han skrevet og klaget sin nød for kollegaen Jeppe Aakjær. Aakjær, som ikke selv var for rigeligt beslået på det tidspunkt, havde imidlertid haft medynk med den andens økonomiske misere, og omgående sendt ham halvtreds kroner. En ikke ringe sum på den tid, heller ikke for afsenderens pung. Men hvad sker? Få dage efter, da Aakjær står ude på sin gårdsplads en tidlig morgenstund, ser han en Landover komme rullende ind i gården, og da han ser nærmere til, er det ingen anden end Skjoldborg, der troner nok så herskabeligt på bagsædet med en stor cigar i munden.

Danmark 04Om det folkelige gennembrud.  (Åbner i nyt vindue)
Den store generation
Nu er det lidt af en tilsnigelse at sige, at perioden ikke har fået navn. Det har den. Der er blot den uheldige omstændighed forbundet med den litteraturhistoriske navngivning, at den er intetsigende. De to transparenter perioden 1900-1920 har fået påhæftet lyder henholdsvis Den store generation og Det folkelige gennembrud.

Danmark 05-Georg Brandes - F. Nietzsche.  (Åbner i nyt vindue)
Aristokratisk Radikalisme
En Afhandling om Friedrich Nietzsche.
Af Georg Brandes
I det nærværende Tysklands Literatur synes Friedrich Nietzsche mig at være den interessanteste Skribent. Skøndt selv i sit Fædreland lidet kendt er han en Aand af betydelig Rang, som tilfulde fortjæner at studeres, at drøftes, at bekæmpes og at tilegnes. Han har blandt flere gode Egenskaber den at meddele Stemning og sætte Tanker i Bevægelse.

Danmark 05-Georg Brandes' Nietzsche-forelæsninger  (Åbner i nyt vindue)
I alt holdt Georg Brandes i april-maj 1888 fem forelæsninger om Fr. Nietzsche. Først godt et år senere offentliggjorde ham en stor artikel i tidsskriftet Tilskueren om "Aristokratisk radikalisme".

Danmark 08-Aakjær og Bjerreslægten  (Åbner i nyt vindue)
Aakjær og Bjerreslægten af Solvej Bjerre

A B C D E

F G H I J

K L M N O

P Q R S T

U V W X Y

Z Æ Ø Å