JENLE

Se foredrag på Foredrag
Dato:
20-02-2018

Uge nummerr:
8
Søg her!!


FORRIGE SIDE

FORSIDE


.
FOTOALBUM

LINK

SØG & SURF

KONTAKT

Link

Danmark 00 OM SIDEN  (Åbner i nyt vindue)
Om denne side.
Siden indeholder links til informationssider og museer på Skiveegnen.

Danmark 01-Om Skiveegnen  (Åbner i nyt vindue)
Svend Sørensen har skrevet en stor flot artikel om Skiveegnen.

Danmark 01-Om Aakjær - Skive Bibliotek.  (Åbner i nyt vindue)
Jeppe Aakjær blev født på Skiveegnen i 1866. Inspirationen til store dele af hans forfatterskab og politiske engagement skyldes hans opvækst på denne egn. Skive Biblioteks hjemmeside om Jeppe Aakjær sætter hans indsats som digter ind i sin litterære sammenhæng og hans politiske kamp i sin historiske sammenhæng. Hjemmesiden kommer rundt om Jeppe Aakjærs omfattende indsats, med vægten lagt på hans litterære produktion.

Danmark 01-Skiveegnen Turisme  (Åbner i nyt vindue)
Skiveegnen har Limfjordslandets mest enestående natur med vidtstrakte hedelandskaber, eventyrlige sø- og bakkeområder.

Danmark 02-Fursund & Østsalling Turistinformation  (Åbner i nyt vindue)
Turistinformationen for Fur og Østsalling

Danmark 03 Fur Museum  (Åbner i nyt vindue)
Fur Museum er et naturhistorisk og kulturhistorisk lokalmuseum og rummer en enestående samling af 55 millioner år gamle fossiler af international klasse.

Danmark 03 Museum Sallingsund  (Åbner i nyt vindue)
Fjordlandskabet er nok noget af det mest danske man kan forestille sig, hvor ”Bøgen spejler sin top i bølgens blå”, hvor man kan skue fra kyst til kyst, hvor ” blæsten går frisk over Limfjordens vande” og bonden opdyrker den del af jorden der er tilgængelig for agerbrug.
Her var det Jeppe Aakjær lod sig inspirere til mange af de danske sange, der kende-tegner vor danske sangskat og som poetisk beskriver landskabet og dets beboere.

Danmark 03 Skive Kunstmuseum  (Åbner i nyt vindue)
Skive Kunstmuseum varetager tre særlige ansvarsområder: Den ekspressive landskabsskildring, den nyrealistiske kunstretning samt kunstnere og kunstneriske strømninger med specifik tilknytning til Skiveegnen.

Danmark 03 Skive Museum  (Åbner i nyt vindue)
Skive Museum deler lokaler med Skive Kunstmuseum.

Danmark 03Cykelmuseet i Aalestrup  (Åbner i nyt vindue)
Cykelmuseet i Aalestrup har indirekte forbindelse med Jenle gennem Esper Andersen. Esper Andersen var mejerist i Jebjerg, men samtidig ivrig cykelrytter. Han var bl.a. Danmarksmester i cykelløb to gange.
Senere flyttede han til Aalestrup for sammen med sin bror at blive cykelfabrikant.

Danmark 03Træmuseet  (Åbner i nyt vindue)
Museets formål er at fremme forståelsen for den gamle tradition indenfor træbearbejdning.

Danmark 04 De 5 år  (Åbner i nyt vindue)
BESÆTTELSESTIDS OG MODSTANDSSAMLINGEN I SKIVE
Indeholder dokumentariske genstande fra Skive og omegn, som skildrer borgernes dagligdag og modstandsbevægelsens kamp under 2. verdenskrig. I samlingen er der lagt vægt på at give besøgende et indtryk af de omgivelser, der dannede rammerne om en families dagligdag.

Danmark 04 Hjerl Hede  (Åbner i nyt vindue)
Hjerl Hede er et af Danmarks smukkeste naturområder, hvor vidtstrakte heder og næsten uvejsomt egekrat omkranser Danmarks største hedesø – Flyndersø. Midt i dette unikke vestjyske hedelandskab er Hjerl Hedes Frilandsmuseum placeret.

Danmark 04 Jens Væver  (Åbner i nyt vindue)
Hvem var Jens Væver? Jens Væver blev født i Krejbjerg og levede hele sit liv her. Han opfandt snurrevoddet og snurrevodsfiskeriet midt i 1800-tallet, og det viste sig at blive en epokegørende opfindelse for fiskeriet både i Danmark og mange andre lande. I Væver-foreningen sørger vi for, at Jens Væver Museet og Væver-torvet bliver vedligeholdt. Desuden er vi i gang med at etablere et fiskerhus ved torvet. I huset skal først og fremmest udstilles en limfjords-sjægt af den type, Jens Væver brugte, da han fiskede med sit snurrevod ved Nymølle. Sjægten bliver lavet i halv størrelse på Marienlyst i Skive, og du kan se billeder af processen her.

Danmark 04 Spøttrup Borg  (Åbner i nyt vindue)
Spøttrup Borg i Salling er en af Danmarks bedst bevarede middelalderborg.

Danmark 05 Astrupkorset  (Åbner i nyt vindue)
Korset er hugget ud af en kampesten og hæver sig 90 cm over jorden.

Danmark 05 Fur Bryghus  (Åbner i nyt vindue)
Fur Bryghus

Danmark 05 Skives 11 stjerner  (Åbner i nyt vindue)
Skives 11 stjerner kan forstås som vores fælles idégeneratorer. De står som monumentale vartegn i egnens trafikknudepunkter, der hvor 10.000 af os passerer dagligt, og opfordrer os til at tænke over virkeligheden på nye måder. Til at overveje om noget kunne ses helt anderledes. På arbejdet, i familien, blandt vennerne, i vores eget sind.

Danmark 05 Thise Mejeri - Mælkeruten  (Åbner i nyt vindue)
Thise Mejeri har indledt et samarbejde med Skiveegnens Turistbureau om markedsføring af Thise Mejeris hjemegn: ”Stor-Salling med opland”. I forbindelse med fremstødet vil ’Mælkeruten’ blive beskrevet på en mælkekartonside.

Danmark 06 Furnyt  (Åbner i nyt vindue)
Furs egen lokalavis.

Danmark 06 Skive Folkeblad  (Åbner i nyt vindue)
Skive Folkeblad er egnens avis med kulturstof mm.

A B C D E

F G H I J

K L M N O

P Q R S T

U V W X Y

Z Æ Ø Å